Бактеріальне очищення молока
Бактофугування здійснюється з Використання сепараторів-бактофуг, які працюють за тім же принципом, що и молоко-очищувачі.
З молока за допомога відцентрової сили віділяється концентрат біомасі бактерій. Цей метод найбільш Поширення в сироваріння, оскількі він дозволяє ефективно відділити з молока спори Clostridium tyrobutyricum. Зазвичай Бактофугування здійснюють при температурі 50-55 ° C. Бактеріальна очищення молока досягає 95%. З санітарно-гігієнічних міркувань Бактофугування Завжди поєднується з пастеризацією, підвищуючи ефективність останньої. Ультрафільтрація застосовується для збільшення концентрації білків з Метою Досягнення оптимального вмісту їх в молочному концентраті стосовно до виробництва Конвенції Ради Європи видів сирів.
Процес відбувається при температурі 45-55 ° C и лещата 0,2-0,4 МПа до концентрації білків рівною 4,5-5,5%. Концентрат (не менше 50%) Може піддаватися дозріванню. У цьому випадку додається 0,3-0,6% закваски и ВІН дозріває при температурі 8-10 ° C Протяг 12-18 ч. Кислотність перед дозріванням не винна буті Вище 23 ° Т. Мікрофільтрація (мембранна) є найбільш ефективних способом механічної обробки молока, для йо мікробного знешкодження. В установках застосовуються Керамічні мікрофільтри з діаметром пір 0,1-10 мкм. За допомога їх з молочної середовища видаляється до 99,9% мікроорганізмів. Мікрофільтрації піддають знежирене молоко. В подалі після пастерізації воно нормалізується вершками.
Устаткування для бактеріального очищення молока:
Сервіс молочного обладнання:
Купити або замовити Бактофугування - ви можете використовуючи послуги ТОВ Техмо МНВП