Сторінка 1 з 1

Казеиновый клей в порошке марок "ОБ" или "Экстра"

ПовідомленняДодано: Чет березня 15, 2012 7:32 am
sova_dima
В соответствии с ГОСТ 3056-90, предназначенный для склеиванния дерева, картона, бумаги, камня и стекла в любых комбинациях.

Казеин технический кислотный молотый высшего или первого сорта и клей казеиновый поставляются в транспортной таре - бумажных непропитанных 3- або 4-слойных мешках марки НМ в соответствии с ГОСТ 2226-75 с мешками-вкадышами из полиетиленовои пленки, массой нетто 20 или 25 кг.

Виготовлення казеїнового клею у домашніх умовах

ПовідомленняДодано: П'ят червня 15, 2012 8:43 pm
zloy_admin
Для виготовлення казеїнового клею беруть сир (казеїн) і поступово додають його в насичений розчин бури, поки сир вже не буде більш розчинятися. В результаті вийде густа прозора рідина, що має велику клейкість, придатна для наклейки ярликів, поштових марок і тощо.

Перед наклейкою предмет слід злегка зволожити. Необхідною умовою висихання цього казеїнового клею є випаровування води, тому одна з склеюваних поверхонь повинна вбирати / випаровувати воду.

Казеїновий клей по цьому рецепту є оборотним (при впливі водою казеїновий клей розмокає).

Додаванням до цього казеїновому клею декількох крапель рідкого формаліну Шерінга можна зробити його таким, що довго зберігається. ;)

Як приготувати клей - казеїновий або столярний?

ПовідомленняДодано: П'ят червня 15, 2012 8:47 pm
zloy_admin
Казеїновий клей застосовують для склеювання деревини, паперу, картону, порцеляни та фаянсу.

Зазвичай цей клей купують готовим, але можна приготувати його і вдома. Для цього треба треба:

1. Взяти порошок казеїну, який зазвичай містить як консервант 20 - 30% бури, і залити при перемішуванні рівною кількістю води. Через 45 - 50 хвилин клей можна використовувати. Однак він зберігається не більше чотирьох-п'яти годин, а потім густіє і втрачає клейкість.

2. Якщо придбаний в магазині казеїн не містить добавки бури, то клей готують по-іншому: спочатку змішують 20 г казеїну з 100 мл води і залишають для набухання на 30 - 40 хвилин, а потім додають 6 г бури, перемішують і нагрівають на водяній бані до 50 oС протягом півгодини.